10/05/2020

pancakes of the month: AUTUMN PANCAKES WITH APPLES AND CINNAMON

2 jabłka 
200 ml mleka 
2 małe jajka 
1,5 szklanka mąki 
1 łyżka cukru waniliowego 
2 łyżeczki cynamonu 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
do smażenia: olej kokosowy lub masło klarowane 

Wszystkie sypkie składniki wymieszać delikatnie, następnie dodać jajka, mleko i wymieszać wszystko dokładnie na gładką masę. 
Jabłka obrać ze skórki i drobno pokroić w kostkę. Wymieszać jabłka razem z powstałą miksturą i smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż do momentu otrzymania złotej powierzchni na placuszkach. 
Najlepiej podawać z pokruszonymi orzechami włoskimi i syropem klonowym! 



Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz