6/27/2020

pancakes of the month: GREEN PANCAKES

2 szklanki płatków owsianych 
1/2 łyżeczki cynamonu 
1 dojrzały banan
2 garście szpinaku
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki mleka 
2 jajka 

Należy umieścić wszystkie składniki w głębokiej misie, następnie przy użyciu blendera zmiksować wszystkie składniki dokładnie, do uzyskania gładkiej i puszystej masy. 
Placki smażyć na średnio nagrzanej patelni, wcześniej wysmarowanej olejem kokosowym. Wylewać po łyżce mikstury na patelnie i smażyć do pojawienia się bąbelków na powierzchni placków, wtedy należy obrócić na drugą stronę.
PS. Najlepiej smakują polane syropem klonowym, w połączeniu z owocami sezonowymi.
Smacznego!
<3


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz