4/09/2018

HEALTHY CHOCOLATE BALLS

Składniki: 

 4 łyżki kakao
20 miękkich daktyli
5 czubatych łyżek oleju kokosowego
1dl espresso
1/2 dl wiórków kokosowych
6dl płatków owsianych

Dodatkowo:

około 2dl wiórków kokosowych do obtoczenia

Instrukcja:

Umieść daktyle, olej kokosowy, kawę i kakao w miseczce i rozgniataj wszystko widelcem (lub w mikserze) do uzyskania dość gładkiej miazgi. Dodaj płatki owsiane i zmiksuj wszystko, aby uzyskać potrzebną masę. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj wszystko łyżką. Następnie, kawałki masy zroluj w kulki delikatnie większe od łupiny orzecha włoskiego. Każdą kulkę po uformowaniu od razu obtocz w kokosowej posypce. Kulki umieść do lodówki na minimum godzinę. Najlepiej przechowywać kulki w lodówce. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz